Dotari

Grădiniţa nr. 154 cu sediul social în strada Aleea Barajul Uzului nr.9, unitate şcolară cu personalitate juridică, dispune de :

  • Teren suprafaţă: 5570.45 mp
  • Alei&platforme:1855,83 mp
  • Teren joacă: 989,37 mp
  • Clădiri: 1587,08
  • Spaţiu verde:1138,16
  • CORP A:aria construită de 470,48 mp – S+P+1+2 -7 săli de grupă;
  • CORP B: aria construită 807,76 mp – S+P+1 – 7 săli de grupă.

Clădirea multifuncţională (bazin de înot, seră şi culoar de legătură între cele două corpuri de clădire)

Grădiniţa funcţionează cu program prelungit are 2 bucătării, 5 oficii, 2 cabinete medicale, 2 cabinete metodice, 1 sală de calculatoare, 1 sală de sport (interioară), 2 săli amenajate pentru desfăşurarea activităţilor opţionale, curte şi locuri de joacă pentru copii, 1 cabinet consiliere psiho-pedagogică, 2 spălătorii, 7 centrale proprii, 1 bazin de înot, 1 seră, 1 culoar de legătură între cele două clădiri ale unităţii.

Curtea aferentă măsoară 5570,45 mp şi este dotată pentru desfăşurarea activităţilor în aer liber: spaţiu verde întreţinut, arbori şi arbuşti de diferite specii, pistă de alergare, bănci, aparate de joacă. Spaţiile de joacă unde sunt amplasate aparatele de joacă sunt acoperite cu tartran, lucru care asigură siguranţa copiilor şi evită accidentarea acestora.

Utilizarea spaţiului şcolar este complet: cele 13 săli de grupă sunt toate funcţionale; fiecare grupă este dotată cu mobilier adecvat pentru desfăşurarea activităţilor pe arii de stimulare, bibliotecă, calculator, televizor, dvd, combină muzicală ; toate sălile de grupă au covoare, cele 7 săli de grupă din corpul A de clădire au paturi rabatabile, iar sălile de grupă din corpul de clădire B au paturi pliante;

Cabinetul de informatică beneficiază de un număr de 15 calculatoare pentru uz didactic;

Sala de sport este amenajată special pentru desfăşurarea activităţilor sportive precum şi a opţionalelor  de dans.

SISTEMUL DE CAMERE VIDEO CU CIRCUIT INCHIS

Unitatea noastra scolara este dotata cu sistem de camere video cu circuit inchis folosindu-se echipamente de ultima generatie de la Navaio si Hikvision.

             Cu o monitorizare permanenta, 24 din 24 de ore, putem urmari toate activitatile copiilor dumneavoastra atat pe holuri cat si in curtea institutiei. Pe holuri s-au folosit camere analogice de inalta rezolutie  iar pe exteriorul cladirii s-au montat camere IP de 3MP cu IR( pentru noapte). Atat imaginile camerelor analogice  cat si camerele IP pot fi vizionate din exteriorul scolii prin intermediul internetului. Capacitatea de stocare a datelor este de cel putin 21 de zile, exact cat impune legea.

            Institutia este inregistrata la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal( ANSPDCP) privind inregistrarea si stocarea imaginilor video.

 

 

SISTEMUL DE ALARMARE IN CAZ DE EFRACTIE

 

             Extinderea sistemului de alarmare in caz de efractie a fost executat pentru  acoperirea tuturor zonelor vulnerabile in caz de efractie.

             Sistemul este prevazut cu buton de panica si este conectat atat la dispeceratul de interventii cat si la personalul de conducere al institutiei noastre. Echipele de interventii pot ajunge in cel mult 7 minute de la avertizare.

              Toate aceste extinderi au fost executate conform evaluarii de risc la securitatea fizica, pe care institutia noastra a facut-o anul trecut.

              Echipamentele instalate, centrala de alarmare in caz de efractie si detectorii, sunt de la Paradox- Canada.

 

 

SISTEMUL DE ALARMARE IN CAZ DE INCENDIU

               Extinderea sistemului de alarmare in caz de incendiu s-a facut in baza noului „Normativ privind securitatea la incendiu a construcțiilor, Partea a III-a — Instalații de detectare, semnalizare și avertizare”, indicativ P118/3-2015: distanta maxima de parcurs din orice punct al cladirii pana la orice buton- declansator sa nu depaseasca 15 m, cablu de incendiu rezistent la foc timp de 90 de minute.

               Din punct de vedere tehnic sistemul este unul mixt, executat atat pe fir cat si wireless, si este conectat la dispeceratul de intervenitii dar si la personalul de conducere al institutiei noastre.

               Echipele de interventii pot ajunge in cel mult 7  minute de la avertizare.

               Echipamentele folosite sunt de la Schrack si Siemens

Toate aceste dotari ale institutiei noastre au fost efectuate pentru siguranta si protectia copiiilor dumneavoastra